A Társulatról…

2014 őszén páran, elkötelezett környezetbarát művészek, pedagógusok és mentális szakemberek úgy gondoltuk, a jövőképformálás alapja kisgyermekkorban a legoptimálisabb, egyben a különféle, egymásba integrálható művészeti ágak elemei, így a színház, zene, irodalom, mozgás és vizuális hatások kiváló eszközök eme cél mesésen könnyed, interaktív megjelenítéséhez.

Így született meg MANDULA a MANÓ és az ő első története, amely tematikusan a FÖLD őselemre épül. A főszereplő figurákat képzett énekes-színészek jelenítik meg, a dalbetétek egyediségét szintén hivatásos zenészkollégánk akusztikus hangszerelése biztosítja. (A mesesorozat jellege, tartalmi és karakter-elemei, miként a társulat elnevezése is önálló szellemi termékként, szerzői jogvédelem alatt állnak. Mandula a Manó” Okos-zöld mesék © 2014)


 

 


A társulat művészeti ágának tagjai:
Pápai Ildikó - a mesesorozat írója, dramaturgja, rendezője. Zenei társszerkesztő, a mesék kosztüm- és díszlettervezője, a társulat művészeti vezetője. Korábban dekoratőr, majd hivatásos énekes-táncos-színész, kőszínházak, stúdiószínházak, valamint  nyári fesztiválok fellépője. Jelenében Mandula Manó az őszi mesében, ma is aktív művészetterapeuta, önismereti- és kommunikációs tréner. Negyed évszázadon át a Dörmögő Dömötör c. gyermeklap, az Óvodai Nevelés és a Tanító c. módszertani szaklapok munkatársa, gyermekrendezvény-szervező. A Magyar Íróakadémia írói referense, felnőtt- és gyermekvers-antológiák publicistája, az Irodalmi Rádió gyermekvers- (2005), a Jaffa Kiadó "Szerelmi líra" pályázatának (2008) első helyezettje. Lelkes önkéntes állat- és természetvédő, több örökbefogadott kutyusnak és egy cicának saját kertjében, az általa ültetett fák között ad otthont.
Marinkovics Zsófi: - azaz MANDULA a MANÓ a téli mesében - a társulat színésznője / színész, rendező. 2004-ben végzett a Gór Nagy Mária Színitanodában, majd játszott a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a budaörsi Latinovits Színházban és a Rock Színházban is. 2008-ban szerzett művelődésszervező diplomát az ELTE-n, majd 2011-ben fektette le az "Angyalföldi Zenés Diákszínpad és Tanoda" alapjait, ahol azóta is tanít, rendez és amelynek ma is vezetője. Ezt követően, 2013-ban elvégezte a Magyar Színjátékos Szövetség rendezői mesterkurzusát, jelenleg, a Színművészeti Egyetem színházi nevelés szakos hallgatója. Egy gyönyörű, 7 éves kislány anyukája, akinek így, Mandulaként, otthoni környezetben is, már előre tesztelődik a törődő "manóság" gondoskodó és védelmező, tanító szerepe.

Tóth Noémi:  - azaz Hahota a Hóember a téli epizódban - a társulat színésznője. Jelmondata: "Everything is a dream, so everything is possible" (Lama Ole Nydhal) "Úgy gondolok az életemre, mint egy ajándék és egy lehetőség. Hálás vagyok a pillanatokért, amit megélek és minden embernek, akik jelen vannak az életemben, segítenek és tanítanak engem. Végzettségei:  Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola / Színész II. képesítés, Tan Kapuja Buddhista Főiskola. Játszott a Karinthy Színházban, MU színházban, a Trafóban, jelenleg a Stúdió K-ban is, emellett kisebb társulatok aktív tagja. Szabadidejében a természetben szeret lenni. Élete legmeghatározóbb pontja indiai utazása volt, hiszen az ottani szerzetesekkel való egyik elvonuláson értette meg, hogy mi a feladata. A Színház számára egy olyan közeg, ahol feladatát beteljesítheti és ahol a legtöbb embernek tud adni valamit... - vallja magáról.

Gárdonyi Fanni: - azaz MANDULA a MANÓ az őszi mesében - a társulat színésznője / színész, bábszínész, énekes, a Kolibri Színház végzett növendéke. Színházi, filmes és televíziós produkciók szereplője, közreműködője, hivatásában sérült gyermekek gondozója, óvodapedagógus hallgató, valamint egy boldog macsek még boldogabb gazdija.
Heiser Ádám: - azaz Barnabás a MEDVE az őszi mesében és HAHOTA a Hóember / a társulat színésze / előadóművész. A Kőbányai Zenei Stúdió jazzének és zongora szakon végzett hallgatója, a 2014-es Rising Star tehetségkutató műsor első 12 helyezettjének tagja. (Az eltelt 8 év alatt több stúdióalbumon, rendezvényen, gálaesten szerepelt énekesként, hangszeres zenészként. Az ÉdesMindEgy, Loyal, Rollin On Party Band zenekar vezetője, frontembere, zeneszerzője, dalszövegírója.) 

Zathureczky György - alias TRILLA manó - a tavaszi ÜLTESS FÁT! mese alkalmankénti, harmadik szereplője, az "erdő különleges hangja". Legyen az egy élőlény, egy madár, bogár, mókus, vagy akár az éppen megénekelt dal, ő különleges trilla módban színesíti a történet hangulatát. Művészetterapeuta, a varázsatos effekteken túl, hangszerek megszólaltatásával és kerámia csicsergők bűvölésével foglalkozik. A természet, az állat - és növényvilág organikus testvére, olykor nem is látható, csak hallható...- de az egy igen különleges élmény... 

Gallai Sándor, az Ültess fát! epizód tavaszi/őszi verziójában Barnabás a Medve - korábban kulturális gyermekfoglalkozások moderátora, a Fővárosi Széchenyi könyvtár gyermekprogramjainak animátora. A társulat technikai és műszaki főkoordinátora, az előadások egyik programtervezője, valamint a társulat biztonságos közlekedésének és utazásainak felelőse. Több kutyusnak volt már hosszabb ideig gazdája, önkéntes állatvédő, jelenleg is egy idős, beteg vizsla lelkesítő támasza. Polgári hivatásában is a biztonságos közlekedés, a köz rendjének és védelmének, az élhető mindennapi életkörülményeknek körültekintő felügyelője.

Kremnitzky Géza (aki áll) : - a társulat zenei vezetője, zenei társszerkesztő, hangszerelő. Zenész, zene- és dalszerző, előadóművész, több kisegyüttes alapítója, aktív tagja (Hungarikum Együttes – népzenei, Dalmesterek formáció – gyermekzenei), aki az önmaga által gondozott ketjében, szintén gazdája egy idősebb kutyusnak.
Pál László (aki ül) : - kreatív alkotó, a mesék csodás háttérdíszleteinek festő-kivitelezője, amelyek évszakonként, sorra részletgazdag finomságokkal teszik még élményszerűbbé az aktuális tartalmakat.
 

 

A vizuális technika gondozását pedig Mester Ákos professzonális szakmaiságának és odaadó, segítőkész jelenlétének köszönhetik kicsik és nagyok egyaránt.
gyerek, gyermek, interaktív, környezettudatos, környezetvédelem, környezet-etikus, Mandula, manó, okos, zöld, országos, színház, színpad, társulat, természet, vidám, zenés, rendezvény, szórakoztató, szórakozás, előadás, mese, tanmese, program, óvoda, iskola, óvodás, iskolás, kultúra,  kulturális, művészet, Napszínpad, mese, színház, élmény, szórakozás,  Napszínpad, fenntartható fejlődés, zenés színház, játék, színjáték, gyermekelőadás, gyermekprogram, gyerekelőadás, gyerekprogram, gyerekszínház, gyermekszínház,